Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Bufniță salvată de un polițist dintr-o clădire dezafectată

bufnitaPolirom este un pui de bufniţă salvat de un polițist în urmă cu câteva zile. Duminica trecută Cătălin, de la Postul de poliţie Leţcani, din Iaşi, a început misiunea de patrulare, între comunele de pe raza de competenţă, fără să gândească o clipă că, la finalul zilei se va întoarce acasă cu un prieten necuvântător.

În jurul orei 14.00, într-o clădire dezafectată, a zărit la fereastră un pui de bufniţă captiv, care încerca disperat să găsească o ieşire. Imediat, a oprit maşina, a intrat în clădire şi a luat micuţul în maşină, unde i-a acordat primul ajutor.

Simpaticul Poli a acceptat imediat ajutorul polițistului, care l-a dus la veterinar, iar apoi l-a găzduit în casa sa.

bufnita2Bufniţele sunt specii protejate prin lege, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate. Imediat ce micuţul va prinde suficientă forţă va fi eliberat în mediul natural.

„Reamintim ca agentul de poliţie, Ghimpu Cătălin, este unul dintre poliţiştii integri cu care ne mândrim. Anul acesta, poliţistul s-a desistat de două ori, când doi cetăţeni au încercat să scape de aplicarea legii rutiere, oferindu-i bani”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Iași: Bufniță salvată de un polițist dintr-o clădire dezafectată | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*