Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Succes ieşean la Opera Braşov

Solistul Operei Naţionale Române Iaşi, Cosmin Marcovici, a interpretat cu succes aseară, la Opera Braşov, rolul Mario Cavaradossi din opera Tosca, de G. Puccini.

Premiera de la Opera braşoveană a fost regizata de Matteo Mazzoni (Italia), regizorul care a montat la Iaşi ”Barbierul din Sevilla”, de Rossini.

„Nu suntem aici pentru a cânta operă, ci pentru a juca operă”, a declarat regizorul italian, afirmaţie susţinută şi de tenorul ieşean care este de părere că această colaborare dintre el şi Matteo Mazzoni a fost una minunată, apreciind atenţia pentru orice detaliu, dedicarea, pasiunea şi perfecţionismul care îi caracterizează deopotrivă.

Cosmin Marcovici nu se află la prima colaborare cu Opera Braşov, el interpretând numeroase roluri printre care Hoffmann din ”Povestirile lui Hoffmann”, de J. Offenbach, Rodolfo din ”Boema” de G. Puccini, Don Jose din ”Carmen”, de G. Bizet, Ducele de Mantua din ”Rigoletto”, de G. Verdi şi multe altele. Amintim, de asemenea, că tenorul a fost de curând nominalizat la prima ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale pentru cel mai bun solist.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*