Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Percheziții în Penitenciarul Iași într-un dosar de înșelăciune

323159-perchezitiiPoliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat, duminică, 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie – septembrie a.c., una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda „accidentul”, 7 persoane din municipiul Iaşi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM , care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.

De asemenea, au fost puse înaplicare 3 mandate de aducere.

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”, urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.

Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Prejudiciul cauzat, estimatpână în prezent, este de 80.000 lei.

La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*