Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Un tânăr de 20 de ani a încercat să introducă în țară țigări de contrabandă de peste 3.000 lei. A fost oprit la Sculeni

IMG1Poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 7.500 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, pe care un cetăţean moldovean a încercat să le introducă ilegal în ţară ascunse în bord, lonjeroane spate şi telescoapele faţă ale autoturismului pe care îl conducea.

În data de 29 februarie a.c., în jurul orei 07.10, la P.T.F. Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Erik A., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit. S-a procedat astfel la efectuarea unui controlului asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse în bord, lonjeroane spate şi telescoapele din faţă ale mijlocului de transport, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 7.380 ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de aproximativ 3.350 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă de 5000 lei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*