Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Iașiul a trecut de preselecția pentru titlul de Capitală Europeană a culturii

palatul_culturiiUn număr de 14 oraşe din România vor concura pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. Acestea au fost selectate în urma unei preselecţii organizate de Ministerul Culturii, eligibilitatea dosarelor de candidatură fiind validată de experţii Comisiei Europene. Printre acestea se numără și Iașiul, care va concura cu Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Suceava, Sfântu Gheorghe, Timişoara şi Târgu Mureş.

Următoarea etapă de selecţie va avea loc în periodada 7 – 10 decembrie 2015, când juriul european va întocmi o listă scurtă a orașelor candidate. De asemenea, în prima jumătate a lunii noiembrie, vor fi publicate informații suplimentare despre agenda reuniunii și planificarea prezentării candidaturilor de către orașele candidate.

Suntem plăcut surprinși de interesul manifestat de autoritățile locale, de cetățenii orașelor care și-au depus candidatura. Numărul mare al orașelor candidate demonstrează succesul de care această inițiativă se bucură în România, precum și faptul că diversitatea culturală deține un rol fundamental în crearea proiectului european”, a declarat ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Programul „Capitală culturală europeană” a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut titlul de Capitală Europeană a Culturii, alături de Luxemburg.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*