Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Ţigări de peste 35.000 de lei găsite de poliţiştii ieşeni într-o maşină

tigari masinaPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au organizat, miercuri, o acţiune specifică pe timpul căreia au oprit în trafic, în localitatea de frontieră Osoi, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în judeţul Suceava, condus de cetăţeanul român Constantin P., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Tânărul era însoţit de cumnatul său, cetăţeanul român Ionuţ B., în vârstă de 29 ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit în portbagaj, două colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, pentru cercetări.

La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 3.124 pachete de ţigări mărcile Ritm, Doina şi Plai, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Constantin P. a declarat că a fost contactat de un bărbat, a cărui identitate nu o cunoaşte, pentru a transporta coletele din pădurea Prisăcani până în municipiul Iaşi.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lui Constantin P. lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi au dispus ridicarea ţigaretelor, în valoare de 35.028 lei în vederea confiscării şi a autoturismului, în valoare de   6.500 lei.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*