Miercuri 08 Iulie 2020, Actualizat acum 189 zile 12:00 am

 

(Update) Percheziţii de amploare în judeţ la o grupare specializată în comercializare ilegală de animale

Percheziţii de amploare în trei localităţi din judeţul Iaşi.  Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Iaşi, împreună cu poliţişti de ordine publică, beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, efectuează, joi,  12 percheziţii în localităţile Prisăcani, Răducăneni şi Comarna, judeţul Iaşi.

Totodată, sunt puse în executare şase mandate de aducere emise pe numele membrilor unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea de infracţiuni economico-financiare.

Activităţile vizează o grupare infracţională, specializată în comercializarea ilegală de animale către mai multe abatoare din zona Moldovei.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, prin deducerea de cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 5,5 milioane de lei.

În urma percheziţiilor, au fost constatate 9 infracţiuni de evaziune fiscală şi au fost ridicate documente financiar-contabile, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, în baza mandatelor de aducere, 6 persoane, căutate pentru săvârşirea unor infracţiuni economico-financiare, au fost conduse la audieri.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*