Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Biblioteca Județeană Iași prezentă la FIE 2014

În intervalul 20 – 22 iunie 2014, Biblioteca Județeană Iași organizează, în cadrul FIE 2014, o serie de evenimente care au în centru cartea, lectura și creația literară, adresate atât specialiștilor din biblioteci și industria cărții, cât și publicului larg.

Sub genericul „Cartea interzisă”, va avea loc, în perioada 20-21 iunie 2014, la sediul Camerei de Comerț din Iași, cea de-a XXII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Românească. Tot în cadrul FIE 2014, Biblioteca organizează și festivitățile de premiere a două concursuri de creație literară: Concursul internațional de epigramă și poem ironic Tămâie și Otravă (organizat în colaborare cu Asociația Păstorel, Iași) își va anunța câștigătorii în data de 20 iunie, la ora 18,30 în cadrul unui eveniment ce va avea loc în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene Iași. Cel de-al doilea concurs de creație literară, dedicat tinerilor și derulat pe tot parcursul anului școlar 2013 – 2014, este concursul de volume de proză colectivă Teodorenii, ai căror câștigători vor fi anunțați sâmbătă, 21 iunie, în cadrul unui eveniment organizat în parcul Copou, de la ora 11.

Pe 21 iunie, de la ora 10, ieșenii sunt invitați la festivitatea de dezvelire a bustului lui Păstorel Teodoreanu, situat în strada Rece, Iași (în fața cunoscutului restaurant Bolta Rece).

Pe tot parcursul celor 3 zile: 20, 21 și 22 iunie, publicul este invitat în Parcul Copou, pe care Biblioteca îl va transforma într-un parc al lecturii, cu librării tematice, standuri de carte mobilă. Vizitatorii vor putea să își facă  permise de bibliotecă, să împrumute cărți și să citească, în zonele de lectură în aer liber amenajate special pentru acest eveniment. Tot în parcul lecturii biblioteca va propune publicului, în premieră, și activități de tip book-crossing (plasând rafturi unde vizitatorii sunt invitați să lase cărțile de care nu mai au nevoie și de unde pot lua, în schimb, gratuit, orice carte pe care o doresc).

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*