Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Primarul Iaşiului acuză autorităţile din Suceava că au ştiut despre intenţiile atentatorului de la Universitatea Al. I. Cuza, dar nu au spus nimic

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, acuză autorităţile sucevene că au ştiut despre intenţia lui Oliver Stan privind atentatul de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, dar nu numai că nu au luat nicio măsură, dar nici nu au anunţat. Nichita a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că bărbatul care a vrut să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică locuia la Cârlibaba, în judeţul Suceava, într-un adăpost improvizat, unde şi-ar fi exprimat public intenţia de a dinamita universitatea din Iaşi.

„De ceva timp, el stătea în judeţul Suceava, unde s-a exprimat de câteva ori că vrea să dinamiteze universitatea din Iaşi. Asta o ştiu din datele anchetatorilor. Cei care au auzit aceste lucruri de la bărbat ar fi trebuit să anunţe mai departe structurile statului. Dacă Poliţia din Iaşi ştia, poate că acest om era monitorizat„, a declarat Gheorghe Nichita.

Nichita susţine că Oliver Stan a fost amendat în judeţul Suceava pentru port de armă albă şi a precizat că la Cârlibaba, unde locuia bărbatul, s-au găsit nişte schiţe şi planuri prin care pregătea detonarea bombei la Iaşi.

 

Viceprimarul de acolo trebuia să anunţe mai departe alte instituţii, dacă acest om a venit la el”, a spus primarul Iaşiului.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*