Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Deţinuţii din Iaşi îndemnaţi la lectură de Biblioteca Judeţeană

Joi, 20 martie 2014, de la ora 11.00, Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași organizează, în colaborare cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, o nouă întâlnire cu deținuții aflați în regim închis, beneficiari ai punctului de împrumut al bibliotecii din cadrul penitenciarului. Întâlnirea se înscrie în activitățile proiectului ,,Și eu scriu despre cărți”, demarat în anul 2013, printr-un parteneriat între penitenciar și bibliotecă. Scopul proiectului este să stimuleze lectura, lansând deținuților invitația de a elabora recenzii pe baza cărţilor citite. Aceste recenzii sunt apoi  publicate pe pagina web a bibliotecii și votate de vizitatorii site-ului. La întâlnirea de pe 20 martie, biblioteca va oferi premii, constând în cărți, pentru autorii celor mai votate recenzii publicate până în prezent.

Începând cu luna martie, proiectul va include și o nouă secțiune, de creație literară, menită să popularizeze povestiri umoristice din creațiile proprii ale deținuţilor.

Colaborarea dintre Biblioteca Județeană Gh. Asachi și Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași datează din anul 2006, când biblioteca a deschis aici un punct de împrumut în beneficiul persoanelor private de libertate. În prezent, mini-biblioteca de la penitenciar cuprinde un număr de aproximativ 1500 de titluri, fondul de carte fiind actualizat periodic, în funcție de solicitările utilizatorilor. Lunar, un bibliotecar delegat asigură la acest punct de împrumut și moderarea unor dezbateri pe teme legate de lectură, organizate în colaborare cu Serviciul Educație din cadrul penitenciarului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*