Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Pictura interioară de la Mănăstirea Golia va fi reabilitată până la mijlocul anului viitor

Cristian AdomniteiMarţi a avut loc conferința de lansare a proiectului de reabilitare a Mănăstirii Golia – Etapa II. Lucrările de reabilitare a picturii interioare a lăcașului de cult, proiect finanțat prin fonduri nerambursabile, vor fi efectuate până la sfârșitul lunii iulie a anului viitor.
„Etapa a II-a de reabilitare a Mănăstirii Golia este un proiect important al Consiliului Județean Iași, partener fiind Primăria Municipiului Iași. Valoarea sa totală este de aproximativ 25 milioane lei, din care 20 milioane lei reprezintă contribuția Uniunii Europene. Obiectivul acestui proiect este de a pune în valoare și mai mult Biserica Mănăstirii, precum și de a reface și amenaja căile de acces către obiectivul reabilitat”, a declarat Cristian Adomniţei , președintele Consiliului Județean Iași.

La mijlocul acestei luni a avut loc și semnarea contractului de lucrări privind etapa a II-a a proiectului de reabilitare a Mănăstirii Golia. Câștigătoarea licitației a fost Asocierea SC Conest SA Iași (lider) și SC General Construct SRL Suceava, valoarea contractului fiind de 18.952.565 lei, fără TVA.

Principalele lucrări incluse în proiect sunt:

  1. 1. Restaurare/conservare pictură murală interioară (2.490 metri pătrați) şi pictură pe lemn (iconostas şi amvon – 190 metri pătrați) – Biserica Mănăstirii Golia;

 

  1. 2. Lucrări edilitare (strada George Enescu, stradela Armeană şi strada Golia), lucrări infrastructură (strada George Enescu, stradela Armeana şi strada Golia), lucrări de peisagistică şi mobilier urban, reabilitare grup sanitar Târgu Cucu:

–         Reabilitare strada George Enescu (reabilitare infrastructură stradală, lucrări edilitare, refacere trotuare);

–         Reabilitare strada Golia, stradela Armeană (reabilitare infrastructură stradală, lucrări edilitare, refacere trotuare);

–         Reabilitare grup sanitar Târgu Cucu;

–         Arhitectură peisageră;

–         Mobilier urban finisaje urbane;

–         Iluminat arhitectural (urban);

–         Iluminat ornamental.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*