Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Iaşi, singurul aeroport internaţional din Moldova cu zboruri către capitala Israelului

Aeroportul Internaţional Iaşi va fi singurul aeroport din Moldova care are curse către capitala Israelului. De la sfârșitul lunii martie, Iașul va avea cursă aeriană directă spre Tel-Aviv (Israel). Cursa va fi operată de două ori pe săptămână, lunea și joia, de către compania Tarom.
Până în iunie 2012, Iașul nu avea decât o singură cursă externă directă, cea spre Viena. Dacă în urmă cu doi ani nu contam pe harta aerogărilor din România, astăzi Iașul e privit în toate publicațiile de specialitate drept aeroportul cu cea mai spectaculoasă dezvoltare. Suntem pe locul I în Moldova. Începem să contăm la nivel național, Aeroportul Iași fiind cel mai important hub al Tarom, după București. În prezent avem cinci curse externe directe, regulate, iar, astăzi, cu mare bucurie îi anunț pe toți cei care trăiesc în Moldova că discuțiile noastre de peste un an pentru introducerea unei rute aeriene foarte importante s-au încheiat. Începând cu 31 martie de pe Aeroportul Iași se va opera în premieră o cursă aeriană către Tel Aviv. Sunt foarte mulți dintre concetățenii noștri care vor să ajungă în Țara Sfântă pentru turismul religios, dar Tel-Aviv este și o foarte importantă capitală economică a lumii, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Celelalte aeroporturi din România care mai oferă ca destinaţie capitala Israelului sunt Bucureşti şi Cluj.

În acest moment, spre Israel nu există nicio conexiune din Moldova, de aceea noua rută aeriană se adresează întregii regiuni, adică peste 4 milioane de persoane. În acest an vom mai anunța cel puțin o cursă externă directă către o destinație din Europa și negociem deschiderea, odată cu finalizarea pistei, a altor curse directe. Mă refer aici la Paris, Amsterdam, Bruxelles, Istanbul, o cursă spre Spania și, obligatoriu, o rută spre Germania, mai exact Frankfurt, Munchen sau Koln, a afirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea.

Aeroportul Iași va participa, în premieră, în perioada 6-8 aprilie la un târg internațional de rute. Evenimentul, intitulat Routes Europe, se va desfășura în Marsilia, Franța.

În prezent, pe Aeroportul Iași sunt operate curse aeriene regulate din și spre București, Londra, Roma, Torino și Bologna (toate cinci operate de compania TAROM) și Viena (operată de compania Austrian Airlines). În anul 2013, Aeroportul Iași a avut o creștere cu 33% a numărului de pasageri (un total de 231.000 persoane), fapt datorat introducerii noilor curse externe.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*