Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Unicredit Tiriac Bank şi Volksbank, amendate de Protecţia Consumatorului Iaşi. Vezi de ce!

Două unităţi bancare din Iaşi au fost amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorului din Iaşi. Este vorba despre Unicredit Tiriac Bank, care a primit o sancţiune de 8.000 de lei pentru comportament incorect faţă de consumator, dar şi Volksbank, care a primit o sancţiune de 10.000 de lei,  pentru nerespectarea unei obligaţii prevăzute de lege privind un înscris datat.

Practic, la Unicredit Tiriac, un client încheiase un credit în 2007, iar după şase ani banca l-a scos dator cu 1.180,04 lei, reprezentând taxa anuală de 36 de lei neachitată, la care a fost adăugată dobânda penalizatoare. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut verificări şi au constatat că clientul nu fusese anunţat că are de plătit acele datorii, din timp, aşa că banca a primit amendă şi a fost obligată să recalculeze restanţele de plată ale clientului, cu exonerarea de la plata penalităţilor.

De asemenea, Volksbank a ajuns în atenţia comisarilor de la Protecţia Consumatorului după un bărbat a reclamat nerespectarea unei obligatii prevazute de lege privind un înscris datat, ce trebuia acordat pentru a confirma creditorului ca i s-au predat toate actele necesare acordarii creditului.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*