Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp, WeChat şi Kakao Talk, din cauza faptului că părinţii lor au început să folosească tot mai mult această reţea de socializare, anunţă Mediafax.
Migraţia graduală a adolescenţilor către aplicaţiile de comunicare instantanee precum WhatsApp, Kakao Talk şi WeChat ar putea face ca Facebook să devină victima propriului succes.
Când aplicaţiile de comunicare instantanee precum WhatsApp au apărut în 2009, acestea au fost privite ca o ameninţare de către operatorii de telefonie mobilă. Se estimează că operatorii de telefonie mobilă ar fi pierdut aproximativ 23 de miliarde de dolari din veniturile provenite din SMS-uri din cauza acestor aplicaţii de comunicare, care permit ca utilizatorii să trimită mesaje instantanee gratuite prin intermediul conexiunii de date a telefonului, care de cele mai multe ori este nelimitat.
WhatsApp – cea mai populară aplicaţie de comunicare instantanee din Marea Britanie şi folosită de jumătate dintre posesorii de iPhone-uri din această ţară, potrivit revistei Mobile Marketing – are peste 350 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global. Astfel, aceasta este cea mai mare aplicaţie de mesagerie din lume privind utilizatorii, cu mai mulţi utilizatori activi chiar şi faţă de platforma Twitter, care numără 218 milioane.