Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Iaşul are primul parc industrial pentru mobilă din ţară

Primul parc industrial pentru mobilă şi amenajări din România îşi deschide porţile săptămâna aceasta la Iaşi. Investiţia aparţine companiei ieşene ISPAL, iar parcul este localizat în Calea Chişinăului.Consiliul Judetean CJ Iasi

Deschiderea oficială va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în prezenţa autorităţilor locale. Organizatorii vor prezenta noul showroom, produsele şi serviciile oferite. Construirea de parcuri industriale a luat avânt în ultima perioadă în judeţul Iaşi.

Omul de afaceri Bogdan Piţigoi, cel mai important dealer auto din Iaşi, a inaugurat recent un parc logistic făcut cu fonduri europene, în timp ce Consiliul Judeţean (CJ) are în plan deschiderea a trei parcuri: „Iaşi Industrial Parc”, Transagropolis şi unul în sectorul IT.

Primele două, aflate deja în implementare, se realizează la Leţcani, iar ultimul pe raza municipiului. Iniţiatorul proiectului parcului pentru mobilă, ISPAL SA, a declarat pentru 2012 un profit de peste 50.000 euro, iar, de la debutul crizei, din 2008, profitul cumulat a ajuns în jurul sumei de 150.000 euro. Anul 2012 a fost cel mai bun pentru compania ieşeană din ultimii şase ani, din punct de vedere financiar. ISPAL are 56 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 19 milioane lei.

Sursa: Evenimentul

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*