Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Cel mai înalt brad din România măsoară 62,5 metri

Un grup de cercetători români a descoperit un brad înalt cât un bloc de 23 de etaje în pădurea Șinca Veche, de lângă Brașov.

Cercetătorul în silvicultură Cătălin Roibu și echipa sa au trăit unul dintre cele mai frumoase momente din carieră. Zilele trecute, în timpul studiilor pe care specialiștii le fac la rezervația naturală de la Șinca Veche au descoperit cel mai înalt brad din România măsurat până acum.

„Am descoperit un brad de 62,5 metri înălțime. În momentul de față vorbim de un record. Până acum era un brad de 61,5, la Penteleu, în zona Buzăului. Însă ce e spectaculos la Șinca e că majoritatea brazilor din acea zonă au peste 55 de metri.

Și fagul are înălțime foarte mari, de peste 56 de metri. Acest exemplar de brad este cel mai mare, probabil molidul ar putea să-l depășească în înălțime”, a declarat, în exclusivitate pentru Yahoo! News, doctor inginer Cătălin Roibu, șef de lucrări la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Echipa de specialiști în silvicultură de la Facultatea din Suceava cercetează la Şinca Veche dinamica pădurii naturale virgine, un amestec de brad cu fag. Proiectul este finanţat de World Wide Fund

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*