Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Drumul Iași – Suceava va fi reabilitat cu fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor a declarat vineri , în cadrul unei conferințe de presă că există fonduri europene pentru modernizarea drumului care leagă județul Suceava de Iași.

El a spus că se va întâlni cu președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, la Dolhasca, și vor discuta pe marginea proiectului.

Avem în vedere o rută care leagă Iaşiul de Suceava, care uneşte cele două judeţe şi care înseamnă investiţii pe drumuri judeţene. Avem în vedere o bretea care să traverseze şi municipiul Suceava şi care să facă legătura cu localităţile Ipoteşti, Bosanci, Udeşti, Liteni, Dolhasca şi care să treacă mai departe în Iaşi. Practic, unim cele două capitale de judeţ printr-un nou drum judeţean modernizat. Ele există, dar sunt drumuri care s-au proiectat şi făcut în anii ’70 şi care nu mai rezolvă din punct de vedere al traficului solicitările momentului”, a spus  Nechifor.

Traseul propus spre finanţare în perioada 2014-2020 ca proiect strategic pentru a fi inclus în Planul de Dezvoltare Regională Nord Est este: ( DJ 208) limita judeţ Iaşi-Budeni-Dolhasca( DJ 208A)-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-( DJ 209 C)-Moara-Liteni Moara-Vorniceni -( DJ 209 D) -Zahareşti-Stroieşti-Vîlcele-Costâna-Dărmaneşti ( DN 2) în lungime totală de aproximativ 80 km

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*