Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Crescătorii de bovine, urgent la APIA! Mâine este ultima zi. Află aici de ce!

Mâine este ultima zi în care  asociaţiile de crescători de bovine se mai pot prezenta la sediul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pentru depunerea documentației specifice plăților naționale. Potrivit unui Ordin publicat în urmă cu câteva zile, asociaţiile crescătorilor de bovine sunt chemate la sediile APIA din țară astfel încît să beneficieze de schemele de plăţi naţionale pentru crescătorii de vaci.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Iaşi informează potenţialii beneficiari, precum şi publicul interesat, despre publicarea în data de 12 septembrie a Ordinului nr.920 pentru stabilirea modului de implementare, a condiţiilor
Ministerul Agriculturii a alocat suma de 490.000.000 lei, destinată plăților naționale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnic. Banii sunt acordați astfel: 326.303.155 lei pentru specia bovine și 163.969.845 lei pentru ovine/caprine. specifice, a criteriilor de eligibilitate şi a termenilor de referinţă pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, în acord cu reglementările comunitare în domeniu”, se arată într-un comunicat al APIA. În conformitate cu prevederile art.8, alin.3, “Asociaţiile afiliate la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională, prevăzute la alin.(1), depun la centrul judeţean al APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia au înregistrat sediul social, în termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea prezentului ordin, în copie şi în original, în vederea verificării conformităţii, următoarele documente: adeverinţă eliberată de organizaţia crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională din care să reiasă afilierea asociaţiei, certificatul de înregistrare fiscală şi bilanţul contabil anual pentru anul anterior solicitării primei, depus şi înregistrat la administraţia financiară”.

Până în prezent, MADR a asigurat fondurile necesare efectuării plății aferente acestor forme de sprijin în proportie de 92%. Sprijinul pe cap de animal este de 410 lei la bovine și 40 lei la ovine/caprine.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*