Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez împlineşte, sâmbătă, 83 de ani

O leoaică în slujba teatrului. Născută pe 10 august 1929, în zodia leului, “Doamna comediei românești”, cum a fost supranumită de criticii de teatru, Tamara Buciuceanu – Botez împlinește astăzi 83 de ani. Actrița a început cursurile Institutului Național de Teatru “Vasile Alecsandri”  Iași, însă în anul IV se transferă la Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: GiuleștiBulandraNaționalTeatrul de comedie. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”din Iași. Anul trecut, actrița a ridicat în picioare sala arhiplină a Naționalului ieșean și a stârnit ropote de aplauze pentru rolul jucat în piesa “Divorțul de aur”.

Într-un interviu recent, actrița declara că nu a făcut niciodată vreun compromis.  “Să dea Dumnezeu ca şi viitorii tineri actori să ia exemplu de la noi şi să înţeleagă că numai prin muncă, perseverenţă, sinceritate şi, bineînţeles, talent vor izbândi. Teatrul nu va muri niciodată!”

IaşiNews îi urează: La multi ani!

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*