Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Premieră! Prima Academie de Vară dedicată Patrimoniului din România debutează la Iaşi

Deschiderea Academiei de Vara „Patrimoniu, Politici Culturale si Mentalitati in Romania postcomunista” va avea loc luni, 5 august, ora 10, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Sala Ferdinand, unde va participa Alexandru Muraru, director General al INP, alaturi de Vasile Isan, Rector al „Universitatii Alexandru Ioan Cuza” , Cristian Adomniţei, presedinte al Consiliului Judetean Iasi si de Marius Dângă, viceprimar al Municipiului Iasi.

Acest program, organizat pentru prima data in Romania, propune participantilor o aprofundare a politicilor culturale si impactul pe care acestea le-au avut asupra patrimoniului cultural. Accentul va fi pus pe formarea mentalitatilor, a memoriei colective si a discursului in spatiul public dupa 1989.

Studentii participanti vor avea oportunitatea de a vizita patrimoniul UNESCO din Moldova, monumente istorice si ecleziastice.

Un numar de 33 de studenti, selectati pe baza de CV si recomandari, specializati in Stiinte Politice, Istorie, Politici Culturale, Relatii Internationale si Studii Europene, Arhitectura, Sociologie, Jurnalism, Administratie Publica, Marketing Politic, Drept, Studii de Securitate si Aparare vor participa la cel mai complex program cultural de acest fel, organizat in Romania.

Luni vom anunta organizarea unui alt eveniment prestigios care va atrage atentia intregii tari. Acesta va avea loc in toamna anului 2013, la Iasi, capitala culturala si simbolica a Romaniei. Ne propunem sa cultivam identitatea culturala a Romaniei, act sustinut de un proiect ambitios care va aduce efervescenta culturala la Iasi. “a declarat dr. Alexandru MURARU, Director General al Institutului National al Patrimoniului

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*