Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Regiunea Nord-Est va beneficia de şase autoscări moderne

Cristian AdomniteiFiecare din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Est va beneficia de câte o autoscară modernă. Săptămâna aceasta a avut loc deschiderea ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie a şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime. La licitaţie s-au înscris trei firme sau asocieri de firme din Finlanda, Polonia, respectiv Turcia.
Este cel de-al treilea mare proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. Urmează ca în cursul acestei luni să depunem cererea de finanţare şi pentru proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Iaşi iarna trecută, destinat dotării cu autofreze şi vehicule cu şenile de tip UTV. Prin astfel de investiţii vom reuşi să acoperim toate tipurile de riscuri. Mă bucur că prin aceste proiecte am reuşit să sprijinim întreaga Regiune Nord-Est”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest.
Valoarea estimată a contractului este de 14.190.000 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată prin proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime a bazelor operaţionale pentru situaţii de urgenţă în Regiunea Nord-Est”, POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3, implementat de către ADI EURONEST.
„Vor fi primele autospeciale care, pe lângă stingerea incendiilor, vor putea lucra la înălţimi adecvate clădirilor construite în ultimii ani în Iaşi. Sunt clădiri care depăşesc înălţimea de 40 de metri şi la care nu se poate interveni cu autoscările existente, care sunt din anii ’80 şi sunt proiectate să lucreze la maximum 20 de metri. Noile autoscări vor putea interveni şi sub poduri, în locuri greu accesibile, cu adâncimi de până la 10 metri. Datorită înclinării braţului autoscării se va putea interveni şi la stingerea incendiilor din păduri, solicitări în acest sens primind în special din Judeţele Suceava şi Neamţ”, a declarat Alina POPA, manager de proiect.
Criteriul de atribuire ales pentru această procedură îl reprezintă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, fiind punctate următoarele elemente: (1) componenta tehnică – înăţimea de lucru (între 39 şi 45 de metri) – cu o pondere de 45% şi (2) componenta financiară – cu o pondere de 55%.
Până la termenul limită stabilit prin documentaţia de atribuire, au fost depuse 3 oferte, astfel:
•          Bronto Skylift OYAB, Finlanda – 13.854.000 lei, fără TVA, şi înălţime de lucru pentru autoscară de 42 m;
•            Asocierea Wawrzaszek ISS Spolka z.o.o & Fabryka Maszyn BUMAR-KOSZALIN, Polonia – 12.969.396 lei, fără TVA, şi înălţime de lucru de 45 m;
•            Asocierea SC Grădinariu Import Export SRL & Volkan Yangin Sondurme Teknolojileri Sanay ve Tic. A.Ș., Turcia – 11.352.717 lei, fără TVA, şi înălţime de lucru de 43 m.
Conform calendarului procedurii, desemnarea ofertantului câştigător se va face la sfârşitul lunii iulie.
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*