Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Deţinuţi învăţaţi să lucreze în confecţii, după gratii

La Penitenciarul Iaşi a avut loc finalizarea cursului  de calificare în meseria de confecţioner asamblor articole din textile. Cursul a fost organizat de conducerea Penitenciarului, în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă Iaşi.
 
Cursul s-a derulat pe o perioadă de 3 luni, iar programa de curs a fost susţinută de un lector de specialitate şi a cuprins un modul de pregătire teoretică şi unul de instruire practică pentru asigurarea unui nivel ridicat de competenţe, în scopul dezvoltării profesionale a celor 23 persoane private de libertate din regim deschis care au participat la curs.
 
Absolvenţilor li se vor elibera certificate de calificare conform legislaţiei în vigoare (fără a face menţiuni cu privire la desfăşurarea cursurilor în detenţie),  acreditate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
    

Scopul acestor cursuri este de a dezvolta şi încuraja comportamentul prosocial al persoanelor private de libertate, creşterea şanselor de reintegrare socială după ispăşirea pedepsei şi punerea în libertate, prin facilitarea accesului şi integrării lor pe piaţa muncii, precum şi evitarea recidivei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*