Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Deputatul Movilă a cerut Ministerului Sănătăţii introducerea în sistemul de urgenţe a criteriilor de evaluare specifice urgenţei psihiatrice

La începutul lunii aprilie, deputatul Petru Movilă a transmis către Ministerul Sănătăţii şi către Guvernul României un memoriu în care prezenta situaţia critică în care se afla Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola. Una dintre propunerile menţionate în acest document făcea referire la introducerea în sistemul de urgenţe a criteriilor de evaluare specifice urgenţei psihiatrice, în condiţiile în care la acest moment este imposibilă decontarea acestor cazuri.

”Atunci când am înaintat pentru prima dată la Ministerul Sănătăţii această propunere am primit un răspuns negativ. Din păcate, această problemă a fost readusă în atenţia publică în urma unui incident care se putea transforma într-o tragedie. Poate că acum, când sunt convins că se va schimba perspectivă şi când vor fi mai mulţi susţinători ai acestei propuneri, ministerul se va răzgândi şi va lua măsurile necesare în vederea introducerii urgenţelor psihiatrice”, a declarat deputatul Petru Movilă.

De asemenea, menţionăm că pe lângă cele două memorii, parlamentarul ieşean s-a întâlnit şi cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la acel moment.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*