Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Consiliul Judeţean lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii

Consiliul Judetean CJ IasiConsiliul Judeţean Iaşi lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultura scrisă şi proiecte cultural – educative. Reprezentanţii societăţii civile pot depune propuneri de proiecte până pe data de 12 august. „Timp de o lună începând de mâine, 11 iulie, organizaţiile nonguvernamentale pot depune propunerile de proiecte. Suma alocată în acest an de Consiliul Judeţean Iaşi pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor societăţii civile este de 500.000 lei. Am alocat o sumă importantă fapt care arată o nouă atitudine a Consiliului Judeţean Iaşi faţă de acest domeniu atât de important din viaţa comunităţii. Vremurile în care Consiliul Judeţean era indiferent la problemele şi nevoile mediului asociativ din Judeţul Iaşi au apus. Sper că vom avea parte de multe proiecte utile pentru comunitate, care vor ajuta Iaşul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021”, a declarat Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Acest program este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Selecţia proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultura scrisă şi proiecte cultural – educative, care vor primi finanţare nerambursabilă din bugetul general al Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi pe anul 2013 adoptat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Iaşi nr.107 din 29.03.2013 va avea loc într-o sesiune unică pentru anul în curs, de către Comisia de evaluare, special constituită. Aceasta se va face în conformitate cu prevederile normativelor mai sus menţionate, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Iaşi nr.135 din 25.04.2013, cu modificările aduse prin Hotărârea Consiliului Judeţean Iaşi nr.158 din 14.05.2013.
Programul de selecţie a proiectelor din domeniul culturii (cultură scrisă şi proiecte cultural – educative) pentru anul 2013 stabileşte ca termenul limită de depunere a proiectelor de către solicitanţi să fie o lună de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a documentaţiei. Anunţul a apărut în Monitorul Oficial al României, Partea a VI – a, nr. 132/10.07.2013 (astăzi). Termenul limită de depunere a proiectelor este 12 august (inclusiv)!
Suma alocată în 2013 din bugetul general al Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor din domeniul culturii respectiv cultura scrisă şi proiecte cultural-educative este în valoare de 500.000 lei, repartizată defalcat,  după cum urmează: 150.000 lei – culturii scrise şi 350.000 lei – proiectelor cultural – educative.
Cuantumul contribuţiei de la bugetul general al Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului şi, de asemenea, suma alocată din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi aceluiaşi solicitant în baza mai multor proiecte propuse şi selecţionate nu poate depăşi o treime (1/3) din fondul total general alocat pentru finanţarea proiectelor din domeniul culturii.
Pentru domeniul cultură scrisă valoarea maximă de finanţare a costurilor eligibile ale unui proiect nu va depăşi suma de 15.000 lei, respectiv pentru domeniul proiecte cultural – educative, valoarea maximă de finanţare nu va depăşi suma de 25.000 lei.
 
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*