Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Gheorghe Nichita despre atacatorul de la universitate: Dacă Poliţia din Iaşi ştia, poate că acest om era monitorizat

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a spus marţi că în timp ce locuia în peştera din Cârlibaba, judeţul Suceava, Oliver Stan şi-ar fi exprimat public intenţia de a arunca în aer universitatea din Iaşi. Primarul Nichita crede că dacă poliţiştii locali şi cei judeţeni ar fi ştiut de aceste intenţii incidentul de ieri nu ar mai fi avut loc. El spune că persoanele care ştiau despre ideile lui Stan ar fi trebuit să anunţe autorităţile.

De ceva timp, el stătea în judeţul Suceava, unde s-a exprimat de câteva ori că vrea să dinamiteze universitatea din Iaşi. Asta o ştiu din datele anchetatorilor. Cei care au auzit aceste lucruri de la bărbat ar fi trebuit să anunţe mai departe structurile statului. Dacă Poliţia din Iaşi ştia, poate că acest om era monitorizat”, a afirmat Gheorghe Nichita.

Primarul Iaşiului a mai spus că intenţiile bărbatului erau clare, el fiind amendat în judeţul Suceava pentru deţinere ilegală de armă albă.

Mai mult, se pare că despre gândurile lui Oliver Stan ar fi ştiut chiar şi autorităţile locale din Cârlibaba dar nu a fost băgat în seamă.

I-a spus viceprimarului că are o misiune pe pământ. S-au găsit acolo unde stătea el şi nişte schiţe şi planuri prin care pregătea detonarea bombei la Iaşi. Deci erau nişte semnale că vrea să fie ascultat. Viceprimarul de acolo trebuia să anunţe mai departe alte instituţii, dacă acest om a venit la el?”, a mai spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, a fost reţinut pentru acte de terorism. El va fi dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru expertiză psihiatrică pentru a se afla dacă a avut discernământ luni dimineaţă, când a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi. Aici se aflau 40 de studenţi care susţineau examenul de licenţă în faţa unei comisii formate din patru cadre didactice. Oliver Stan avea în spate un rucsac atunci când a pătruns în amfiteatru şi a strigat că dacă nu vine Poliţia va detona o bombă. El a fost imobilizat de doi studenţi şi predat poliţiştilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*