Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Consiliul Judeţean Iaşi a realizat un proiect cu firma Hewlett Packard

Consiliul Judetean CJ IasiConsiliul Judeţean Iaşi a finalizat un proiect cu firma americană Hewlett – Packard. La prezentarea de final a proiectului pilot pentru Soluţia Integrată de Construire şi Monitorizare Bugetară pentru Instituţiile Publice Locale au fost prezenţi Bebe-Viorel Ionică, Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, şi Radu Enache, Directorul General al Hewlett-Packard România, dar şi reprezentanţi ai unor importante firme IT din Iaşi.
 
 
Astăzi, la Iaşi, a fost prezentat public, pentru prima dată, proiectul pilot al unei soluţii informatice pentru administraţia publică locală. Este o soluţie care permite tuturor conducătorilor de unităţi administrativ-teritoriale să vadă situaţia financiar-bugetară a unităţilor lor în timp real. E un lucru care s-a realizat în premieră în România. Consiliul Judeţean Iaşi a fost ales ca partener de consorţiul care a realizat acest proiect, în frunte cu integratorul şi conducătorul acestuia, compania Hewlett – Packard. Sperăm ca acest proiect să fie dezvoltat la scară judeţeană şi chiar naţională. Este un instrument necesar în buna gestionare a bugetului judeţului nostru”, a declarat Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
 
 
Proiectul pilot, desfăşurat în perioada noiembrie 2012 – mai 2013 (realizare, evaluare şi testare), a avut ca scop testarea şi demonstrarea capabilităţilor unei soluţii integrate ca instrument performant pentru planificarea şi monitorizarea execuţiei bugetare.
 
 
Soluţia ultramodernă este bazată pe o infrastructură informatică de tip Cloud şi integrează sisteme server, sisteme de stocare a datelor, echipamente de reţea, sisteme de asigurare a securităţii şi software de administrare şi coordonare. Pentru realizarea acestui proiect a fost necesară suma de 200.000 dolari, Consiliul Judeţean Iaşi nefiind implicat financiar în cadrul acestuia. Consorţiul a asigurat infrastructura hardware, configurarea infrastructurii hardware, a comunicaţiilor şi aplicaţiilor, licenţele aplicaţiilor şi instalarea şi configurarea aplicaţiilor SAP.
 
 
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*