Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Prefectul a participat la şedinţa de constituire a Comisiei pentru construcţii

Romeo Olteanu- prefect IasiPrefectul Romeo Olteanu a participat, vineri, la şedinţa de constituire a „Comisiei pentru construcţii”, din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială a judeţului Iaşi. Întâlnirea care a avut loc în Sala de consiliu a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” filiala Iaşi.
„Au fost demarate consultările pentru realizarea unui cluster în construcţii. Oamenii de afaceri au ridicat probleme care ţin de modificări legislative, dar şi de modalităţile de colaborare între firme şi autorităţi. Urmează ca toate propunerile venite de la reprezentanţii oamenilor de afaceri să fie centralizate şi prioritizate. Vom analiza apoi cum putem veni în sprijinul mediului de afaceri„, a declarat prefectul Romeo Olteanu.
La întâlnire au participat parlamentarii parlamentari, reprezentanţi ai oamenilor de afaceri, ai Facultăţii de Construcţii, ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”.
Următoarea întâlnire a „Comisiei pentru construcţii” va avea loc peste aproximativ o lună.
 
Consiliul de Dezvoltare Economică şi Socială a judeţului Iaşi este un parteneriat interinstituţional care oferă un cadru consultativ stabil cu scopul susţinerii colaborării între mediul instituţional şi cel de afaceri, cu sprijinul mediului universitar şi al societăţii civile, în vederea transformării judeţului într-un pol de dezvoltare atractiv. În acest sens, în cadrul CDES funcţionează mai multe comisii de specialitate prin intermediul cărora se realizează transferul eficient al problemelor, soluţiilor, propunerilor, etc. atât dinspre administraţie către mediul privat, cât mai ales dinspre mediul privat înspre administraţie.
 
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*