Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Gală Extraordinară a Operei ONRI

Soprana Anita Hartig şi cei trei mari căştigători ai primei ediţii a Galei Premiilor Operelor Naţionale vor concerta duminică seara pe scena Teatrului Naţional Vasile Alecsandri, în cadrul Galei extraordinare de Operă.
 
Evenimentul care marchează închiderea stagiunii 2012 – 2013 a Operei Naţionale Române Iaşi îi reuneşte pe aceeaşi scenă pe mezzosoprana Iulia Merca, de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, desemnată cea mai bună solistă din România în 2013, tenorul Cristian Mogoşan, de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, desemnat cel mai bun solist din România în 2013 şi tenorul Bogdan Zahariea, de la Opera Naţională Română Timişoara, care a primit premiul pentru cel mai bun debut din România în 2013. Aceştia sunt laureaţii primei ediţii a Galei Premiilor Operelor Naţionale, eveniment organizat de managerul ONRI, Beatrice Rancea, pe 8 iunie, la Iaşi.
 
La Gala Extraordinară de Operă vor interpreta şi soliştii ONRI: soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată (nominalizată pentru cea mai bună solistă din România în 2013), soprana Ana Maria Donose (nominalizată pentru cel mai bun debut din România în 2013), baritonul Jean Kristoff Bouton (nominalizat pentru cel mai bun solist din România în 2013).
 
Momentul culminant îl reprezintă participarea extraordinară a sopranei Anita Hartig. Aflată în plină afirmare, încă din facultate Anita a obţinut premii la cele mai importante concursuri naţionale de canto interpretând atât arii din opere cât şi lied-uri din creaţia naţională şi universală. Pentru a-şi completa studiile, Anita Hartig a participat si la cursuri de master class alături de maeştri ca Sona Ghazarian, Kurt Widmer, Ion Buzea şi Mariana Nicolesco.
 Publicul din România a avut posibilitatea de a aprecia calităţile vocale ale interpretei în numeroase concerte susţinute în compania orchestrei Filarmonice din Sibiu, a Filarmonicii din Braşov şi Filarmonicii Cluj – Napoca, în lucrări semnate de mari compozitori precum Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Edvard Grieg. De asemenea, vocea sa a putut fi admirată şi în lucrări compuse de Gabriel Faure, Andrew Lloyd Webber, Vaughan Williams, Paul Constantinescu.
 
În 2012 Anita Hartig a urcat pe scena “La Scala” din Milano, a cântat la Opera Naţională din Ţara Galilor, la Opera de Stat din Hamburg în 2013 şi Opera din Viena.
 
În 2014, va urca pe scena celebrei “Metropolitan Opera” din New York, unde tânăra soprană va interpreta două din rolurile care au consacrat-o, Mimi din La Bohčme şi Micaela din Carmen.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*