Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Au fost demarate oficial lucrările de extindere a canalizării, la Tomeşti

Cristian AdomniteiPreşedintele Consiliului Judeţean a dat startul lucrărilor de extindere a canalizării în Judeţul Iaşi, joi, la Tomeşti,  când a avut loc demararea, în mod oficial, a etapei I a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare în zona limitrofă Municipiului Iaşi.

Acestea fac parte din proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în Judeţul Iaşi”, proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi canalizare.

„Până în 2020 vom avea apă şi canalizare în toate comunităţile. Vom fi poate primul judeţ din ţară care va putea spune că toate oraşele şi comunele au parte de aceste utilităţi. Nu e lucru deloc uşor, mai ales dacă ne gândim de unde am plecat. Alte companii de apă şi canalizare din judeţele vecine sunt aproape de faliment. La Iaşi s-a dovedit însă că bunul management produce roade pentru oameni. Iar acest lucru îl vom vedea inclusiv prin lucrările demarate astăzi, prin care 1.500 de gospodării din zona metropolitană vor beneficia de canalizare”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Lucrările cuprind extinderea reţelei de canalizare cu o lungime de peste 24 de kilometri şi circa 1.500 racorduri de canalizare la consumatori pentru localităţile Valea Adâncă, Chicerea, Tomeşti, Vlădiceni, Ciurea şi Dancu, proiectarea detaliilor de execuţie şi proiectarea în vederea construirii/reabilitării a 5 staţii de pompare apă uzată şi a conductelor de refulare aferente lor. Pe traseul reţelelor de canalizare se vor realiza peste 600 de cămine de vizitare. Lucrările se vor efectua pe o perioadă de 24 de luni. Lucrările vor fi executate de Asocierea SC TMUCB SA şi SC Conest SA, cu o valoare de contract acceptată de 14,5 milioane lei, fără TVA.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*