Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Spectacol de actorie a deţinuţilor ieşeni

Deţinuţii minori din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi s-au dat în spectacol. Având sprijinul celor de la Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi cu personalul didactic al Şcolii nr. 41 Iaşi din incinta Penitenciarului, au pus în scenă una din piesele lui Creangă – „Cănuţă, om sucit”. Evenimentul s-a desfăşurat azi, în cadrul proiectului “Copilărie în mişcare”. Prestaţia deţinuţilor transformaţi în actori amatori s-a bucurat de aprecierea publicului prezent, şi anume elevii Şcolii nr. 41 Iaşi.

Inspectorul de specialitate, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi a declarat că proiectul educaţional susţinut a vizat antrenarea minorilor într-un context educaţional care să dezvolte o motivaţie pentru propria evoluţie, pentru cultivarea unor valori şi atitudini pozitive, şi care totodată să  amelioreze efectele detenţiei.

Susţinerea acestor activităţi pentru marcarea zilei de 1 iunie contribuie la ameliorarea climatului afectiv al persoanelor aflate în custodie penitenciară, la schimbarea atitudinii şi mentalităţii din comunitate în legătură cu situaţia acestora şi posibilitatea de reintegrare în societate”, a declarat Gabriela Topoliceanu. 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*