Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Muzeu în miniatură la Iaşi

Duminică, la ora 16:00, în Piaţa Unirii, va avea loc inaugurarea oficială a proiectului COLIBA, în prezenţa directorului Muzeului Literaturii Române Iaşi, domnul Dan Lungu.

COLIBA reprezintă propunerea câştigătoare a  Asociaţiei NEA pentru revitalizarea imaginii Muzeului Literaturii Române Iaşi din cadrul proiectului „Cafeneaua Publică” al Fundaţiei Comunitare Iaşi. Aceasta constă în construirea unui muzeu în miniatură care vine să împace caracterul mobil al prezentului cu conţinutul informativ specific muzeelor.

Activităţile propuse pentru interiorul Căsuţei sunt menite să fie interactive şi atrăgătoare pentru vizitatori. De asemenea, cei interesaţi vor putea regăsi o hartă a evenimentelor culturale din oraş, cu zone de interes şi principalele obiective de vizitat. COLIBA se va deplasa în oraş timp de o lună, schimbându-şi locaţia periodic pentru a fi conectată la evenimentele outdoor ale oraşului Iaşi. Traseul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Acţiunea COLIBA se aliniază strategiei  de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iaşi,  cu cele 11 muzee/case memoriale aflate sub egida sa, de promovare a valorilor literare şi de apropiere de publicul tânăr prin colaborarea cu cât mai multe arte şi industrii locale şi regionale.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*