Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Consilierul prezidenţial, Iulian Chifu, şi-a lansat ultima carte la UPA

lansare carte chifu1”România are nevoie de o strategie generală”. Acesta a fost mesajul pe care consilierul prezidenţial, Iulian Chifu, a dorit să îl transmită prin intermediul ultimei sale cărţi – ”Gândire Strategică”. Plecând de la o bază teoretică solidă despre marea strategie şi până la propunerea unei soluţii concrete pentru realizarea ei, Iulian Chifu a realizat un ”manual de analiză de conflict în zona relaţiilor internaţionale”, aşa cum a fost catalogat de cei care i-au prezentat cartea, în cadrul lansării de la Universitatea ”Petre Andrei” din Iaşi.

Iulian Chifu a declarat că revine cu drag la Iaşi şi mai ales la Universitatea ”Petre Andrei” din Iaşi cu care a încheiat o relaţie strânsă, cartea lansată fiind a cincea în ultimii 13 ani.

”Ce am încercat să fac în cartea de faţă este o întreprindere a părţii teoretice extrem de solidă, dar uşor digerabilă de orice tip de cititor, cu partea practică. Constructul vine de la fundamentul teoretic bine elaborat, la partea practică, pentru ca, în final, să propun şi o soluţie concretă. Cartea este rotundă şi prin modul în care a fost scrisă, descrie ideea că o ţară mică, dar cu ambiţie şi cu resurse, are nevoie de o strategie. Argumentul nostru este că avem nevoie de o strategie”, a declarat Iulian Chifu.

chifu lansare carteÎn acest sens, consilierul prezidenţial a subliniat faptul că nu este îndeajuns crearea unei strategii o dată la 5 ani. ”Dacă noi refacem strategii măcar o dată la 5 ani nu este suficient, pentru că am irosi resursele de care dispunem”, a mai completat acesta.

Conf.univ.dr. Daniel Şandru, Preşedintele Senatului UPA şi Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative au realizat prezentarea cărţii.

Şandru a mărturisit celor prezenţi faptul că se află într-o situaţie interesantă, aceea de a avea onoarea de a prezenta cartea domnului Iulian Chifu şi în al doilea rând, s-a reintors, citind cartea, la prima sa zonă de interes – sfera relaţiilor internaţionale.

În ceea ce priveşte cartea domnului Iulian Chifu pot spune că avem de a face cu un act de curaj pentru că într-un spaţiu public dominat de emoţional consilierul prezidenţial propune doi termeni care ţin de raţiune: gândire şi strategie. E un act de curaj să propui asta într-o lume dominată de afectivitate, unde interesul primordial este pentru o analiză de cancan. Iulian Chifu ne propune un exerciţiu de raţionalitate în care realizează asocierea celor trei background-uri de care dispune: cel didactic, de profesor de relaţii internaţionale, de jurnalist şi cel de specialist în analiza şi soluţionarea conflictelor”, a declarat Conf.univ.dr. Daniel Şandru.

În schimb, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea a catalogat manualul ”Gândire Strategică”, drept o carte care ar trebui citită în primul rând de toată clasa politică din România.

Vorbeşte Iulian Chifu în cartea sa de o mare strategie care lispeşte cu desăvârşire României. O astfel de carte, dacă ar fi fost citită de responsabilii noştri politici ar fi  ştiut că nu ne putem juca cu naţiunea pe scări. Gândire Strategică este o sintagmă care ar trebui să facă carieră în lumea politică”, a completat decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a fost prezent la lansarea cărţii de la universitatea ieşeană. Acesta a dorit să le transmită tinerilor că au luat parte la un eveniment unic.

Aţi participat timp de o oră şi jumătate la un eveniment de o importanţă foarte mare, unic, care va rămâne în paginile de istorie. Iulian Chifu este omul care poate spune foarte multe despre ţara noastră, starea în care ne aflăm şi încotro trebuie să ne îndreptăm. Dacă vreţi să ştiţi cu exactitate  realitatea actuală a României, vă recomand să citiţi această carte”, a declarat Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*