Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Prima şedinţă a comisiei pentru ONG-uri. Vezi cine va participa!

Prima şedinţă a Comisiei pentru ONG-uri din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială a judeţului Iaşi va avea loc vineri, la ora 11, în Sala Galbenă a Prefecturii. La această întâlnire au fost invitaţi să participe parlamentarii de Iaşi, reprezentanţi ai instituţiilor publice partenere şi reprezentanţi ai ONG-urilor.
 
Una din temele de discuţie va fi legată de demersul ONG-urilor de respingere a actualei propuneri de subvenţionare a serviciilor sociale, urmând a se solicita sprijinul parlamentarilor în acest sens. Vor fi prezentate pe scurt şi proiectele câştigate de ONG-urile din Iaşi pe fondurile elveţiene, dar şi detalii cu privire la lansarea unor noi linii de finanţare în perioada mai – iunie 2013.
 
 
Noul acord de colaborare privind Consiliul de Dezvoltare Economică şi Socială a Judeţului Iaşi (CDES) a fost semnat pe data de 3 aprilie şi vizează o perioadă de trei ani. Preşedinţia CDES va fi asigurată prin rotaţie de către reprezentanţii legali ai celor trei instituţii semnatare. Mandatul preşedintelui va fi de 6 luni, iar algoritmul de rotaţie este: prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Municipiului Iaşi.
 
 
Printre obiectivele Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială se numără creşterea transparenţei administrative, reducerea şi simplificarea procedurilor administrative, dezvoltarea instrumentelor de informare şi educare a cetăţenilor, promovarea produselor locale, sprijinirea activităţilor inovative.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*