Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Conferinţă internaţională la Iaşi. Vezi detalii!

Centrul de Studii Europene din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în perioada 15-17 mai 2013, la Iaşi, conferinţa internaţională The EU as a model of soft power in the Eastern neighbourhood. Evenimentul face parte din proiectul The EU as regional player. Cooperation and integration in Eastern neighbourhood (EURINT), derulat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Jean Monnet Life Long Learning. 
Scopul conferinţei este de a furniza un cadru propice dialogului, de a disemina cunoştinţe legate de rolul Uniunii Europene şi a provocărilor cu care se confruntă în interiorul şi în exteriorul graniţelor sale, în special în vecinătatea estică. 
Pe parcursul celor trei zile ale conferinţei, la Iaşi se vor reuni numeroşi cercetători şi experţi internaţionali în domeniu studiilor europene, printre care şi prof. Erhard Busek de la Universitatea din Viena, coordonator al Iniţiativei de Cooperare Sud-Estică (SECI) şi Director al Institutului pentru Regiunea Dunării şi  Europa Centrală.
 
Programul conferinţei The EU as a model of soft power in the Eastern neighbourhood este structurat pe sesiuni de comunicări ştiinţifice. Fiecare sesiune cuprinde prelegeri, urmate de mese rotunde şi prezentarea celor mai recente rezultate ale cercetării celor prezenţi. Participanţii la conferinţă vor fi încurajaţi să se implice activ în dezbateri, să adreseze întrebări şi să pună în valoare propriile cunoştinţe şi idei.
 
 
Mai multe detalii privind evenimentul se găsesc pe site-ul Centrului de Studii Europene, la adresa: http://cse.uaic.ro/eurint/conference2013.html

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*