Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

A fost inaugurată baza de agrement Ciric

Primarul Gheorghe Nichita, secondat de viceprimarul Mihai Chirica, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Victorel Lupu şi Victor Chirilă, prefectul Romeo Olteanu, au tăiat, miercuri, panglica de inaugurare a Bazei de Agrement Ciric. Primarul i-a anunţat pe cei veniţi la eveniment că nu vor fi mici şi bere, ca în anii precedenţi. El a spus că a luat această decizie deoarece e Săptămâna Mare din Postul Paştelui. Deşi în Săptămâna Patimilor nu se oficiază slujbe religioase, un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat o slujbă. În primele zece zile ale lunii mai, ieşenii se pot bucura de gratuităţile oferite de municipalitate la toate zonele de agrement din Ciric.
 La Baza de Agrement Ciric  au fost montate telescaunele, pontoanele şi au fost achiziţionate bărci şi hidrobiciclete, iar parcarea a fost făcută parţial. De asemenea, au fost amenajate piscine pe ambele maluri ale lacului Ciric. Un zid de escaladare este în curs de finalizare şi a fost achiziţionat echipamentul pentru căţărat în copaci sau pentru paintball.
 Proiectul de modernizare a zonei de agrement Ciric este finanţat de Uniunea Europeană prin Planul Operaţional Regional – axa 5 Turism şi vizează modernizarea aleilor pietonale şi a căilor de acces auto, amenajarea de parcări, piste pentru biciclişti, plaje, piscine pentru adulţi şi copii, locuri de joacă, un zid de escaladă sau zone de picnic, construirea de terenuri de minigolf, paintball, fotbal, handbal, debarcadere, pontoane, dar şi un traseu de telescaun. Investiţia totală este de aproximativ 47 de milioane de euro, jumătate din sumă fiind contribuţia municipalităţii.
Baza de agrement Ciric are o suprafaţă de 241 de hectare de teren şi 20 hectare luciu de apă. În prima etapă a proiectului, 12 milioane de euro au fost folosite pentru modernizarea zonei pe o suprafaţă de 22 de hectare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*