Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Aida, în premieră la Opera Naţională Română

Opera Naţională Română Iaşi vă invită la premierele spectacolului Aida, de Giuseppe Verdi, joi, 25 aprilie, şi duminică, 28 aprilie, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi.

Ambele reprezentaţii sunt considerate premiere, întrucât pe scena vor evolua distribuţii diferite.
După o absenţă de 9 ani, capodoperă a repertoriului liric mondial, opera Aida revine pe scena O.N.R.I. în an aniversar Verdi, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, regia aparţinându-i maestrului András Kürthy (Ungaria). Decorul spectacolului este realizat de Laszlo Szekely (Ungaria), costumele poartă semnătura Zsuzsanna Kiss (Ungaria), iar coregrafia este realizată de Adrian Mureşan (Opera Maghiară Cluj-Napoca).

Dirijor cor: Manuel Giugula, Dirijor cor copii Juniorii Operei: Raluca Zaharia, Pregătire muzicală: Simona Gâdei, Laura Turtă, Paula Stroe, Traian Hudumeac, Asistent decor: Attila Venczel (Opera Maghiară Cluj – Napoca), Asistenţi regie: Evelin Halmágyi, Anca Şerbănuţă, Eduard Sveatchevici

Invitată în această perioadă la O.N.R.I. este renumita soprană Marina Krilovici. Domnia sa se ocupă de instruirea vocală a soliştilor distribuiţi în spectacolul Aida, de Giuseppe Verdi, cărora li se vor alătura şi alţi artişti lirici ai colectivului.

Timp de peste o săptămână, aproape douăzeci de interpreţi ai Operei ieşene se bucură de preţioasa îndrumare a cunoscutei artiste, care a sosit special la Iaşi pentru a împărtăşi din vasta sa experienţă de scenă.

Din distribuţie fac parte:

25.04.2012

Aida –  CARMEN GURBAN (Opera Naţională Română Cluj – Napoca)

Radames – DANIEL MAGDAL (Germania)

Amneris – ELENA ROŞCA

Ramfis – DAN POPESCU (debut)

Amonasro – CIPRIAN MARELE (debut)

Regele Egiptului – DANIEL MATEIANU (debut)

Marea Preoteasă – ANA MARIA DONOSE (debut)

Mesagerul – TUDOR FLORENŢA

28.04.2013

Aida –  SIMONA TITIEANU (debut)

Radames – COSMIN MARCOVICI (debut)

Amneris – LAURA SCRIPCARU (debut)

Ramfis – DAN POPESCU

Amonasro – OLEG IONESE

Regele Egiptului – DANIEL MATEIANU

Marea Preoteasă – ANA MARIA DONOSE

Mesagerul – ANDREI APREOTESEI (debut)

Biletele pentru cele două premiere s-au epuizat.

O altă reprezentaţie va avea loc joi, 9 mai 2013. Preţul unui bilet pentru acest spectacol este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (lojă).

De asemenea, s-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele din luna mai. Detalii pe www.operaiasi.ro şi la Agenţia Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*