Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Consiliul Judeţean Iaşi va semna memorandumuri de cooperare cu Departamentul Educaţie al Provinciei Jilin şi cu Jilin Animation Institute

Cristian AdomniteiCristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, va semna miercuri două memorandumuri de cooperare, cu Departamentul Educaţie al Provinciei Jilin, respectiv cu Jilin Animation Institute (JAI). Evenimentul a fost stabilit cu ocazia vizitei la Iaşi a unei delegaţii din Provincia chineză parteneră Jilin. Delegaţia va fi condusă de către Lu Lianda, directorul Diviziei Cultură şi Educaţie din cadrul Comitetului Provincial Jilin al CPCPC (Conferinţa Politică Consultativă a Poporului Chinez) şi totodată Preşedintele Asociaţiei Colegiilor şi Universităţilor şi Zheng Liungo, directorul Consiliului de Administraţie, Institutul de Animaţie Jilin. 
 
Timp de trei zile Iaşul va fi gazda unei foarte importante delegaţii din Republica Populară Chineză, mai exact din Provincia Jilin. Periplul european al acestei delegaţii cuprinde patru ţări. România este prima ţară vizitată, Iaşul fiind singurul oraş din România care are parte de o astfel de vizită. Datorită dimensiunii foarte mari a business-ului operat de Jilin Animation Institute şi a interesului pe care l-am arătat în China în privinţa colaborării pe domeniul educaţiei între Judeţul Iaşi şi Provincia Jilin, vor fi semnate patru acorduri de cooperare, unul între Judeţul Iaşi şi Departamentul de Educaţie al Provinciei Jilin şi Jilin Animation Institute, şi alte trei, între Jilin Animation Institute şi trei universităţi din Iaşi. Sper din tot sufletul ca la întâlnirea de business pe care această delegaţie o va avea la Palas cu cele mai importante de IT din Iaşi să se creeze bazele încheierii de contracte între această companie şi firmele ieşene. Compania chineză este o companie de talie mondială, care atinge o piaţă de desfacere mai puţin tangibilă companiilor din Iaşi”, a declarat Cristian Adomniţei.
 
Ulterior, reprezentanţii JAI vor semna un memorandum de cooperare cu Academia de Arte „George Enescu”. Tot miercuri, delegaţia provinciei chineze se va întâlni şi cu reprezentanţii sectorului de IT&C. Întâlnirea va fi derulată în comun de către Consiliul Judeţean Iaşi şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST şi se adreseaza în principal viitorilor membri ai clusterului regional inovativ de IT&C (cele mai importante firme de profil din Iaşi). Peste 20 de companii au confirmat participarea la dialogul programat a avea loc pe data de 10 aprilie, în intervalul orar 15:00-17:00, la Sala Chopin din Complexul Palas. Discuţiile se vor axa pe identificarea unor oportunităţi de colaborare  în domeniul industriilor high-tech (industrii creative  – animaţie şi jocuri), dezvoltarea de software în colaborare, schimburi de specialişti din domeniu, promovarea produselor româneşti pe piaţa din China etc.
 
Joi, 11 aprilie, reprezentanţii JAI vor semna memorandumuri cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*