Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Ştefania Nistoreanu expune pentru prima dată peste hotare

Pictorita Stefania Nistoreanu va fi prezenta, incepand de joi, 28 martie,Stefania Nistoreanu si pana pe 29 aprilie, pentru prima oara peste hotare, in cadrul unei extraordinare expozitii organizate la Budapesta de Galeriile „Transilvania” din Brasov, prin Institutul Cultural Roman.

„Pentru mine este un moment insemnat in cariera, probabil ca este cel mai important, avand in vedere ca particip pentru prima oara la o expozitie in strainatate. In plus, e onorant sa expun la un nivel atat de ridicat si in compania multor artisti consacrati si plini de har. Intotdeauna expozitiile sunt un prilej foarte bun sa observi reactiile oamenilor, sa le asculti parerile, mai ales daca vin si din partea unor persoane de alta nationalitate sau rasa. Primesti indicii despre schema umanitatii si raportul tau cu ea. Dar, dincolo de toate, primul lucru care conteaza este faptul ca oamenii iti vad lucrarile. Este ceea ce-si doreste orice artist”, declara Stefania Nistoreanu.

Ce inseamna, in contextul zilelor noastre, sa fii artist si sa te incapatanezi sa creezi intr-o lume atat de mercantila? „Sa fii artist e un dar pe care-l primesti cand vii in lume. Fiecare om care-l primeste are obligatia, as spune, de a-l respecta si cultiva cu mare grija. Noi suntem primii care trebuie sa ne ingrijim de misiunea si destinul nostru, oricare ar fi ele. Eu cred in darul meu, indiferent de context, si vreau sa las in urma lucruri care sa faca lumea mai frumoasa. Imi place sa cred ca las universului marturii ale acestei planete, pentru eternitate”, raspunde artista.

Lucrarea prezenta in expozitie este „Germini”

Astazi, 28 martie, de la ora 18.00, Stefania Nistoreanu va fi prezenta, alaturi de 48 de alti artisti, in cadrul expozitiei „Arta si spiritualitate in spatiul transilvan”, organizata la Budapesta de Institutul Cultural Roman. Lucrarea selectionata pentru vernisaj este „Germini”.

Expozitia de grup va include un numar de 48 de artişti plastici contemporani din Romania si din Republica Moldova, prezenti activ in mediul plastic prin expoziţii de grup si personale, gazduite de cele mai importante galerii naţionale şi internaţionale, medaliati la Saloane si festivaluri de arta din tara si strainatate. Acestia sunt: Elena Agapie, Monica Andriesei, Dumitru Bezem, Veronica Bodea Tatulea, Dana Catona, Ovidiu Carpusor, Mihai Cotovanu, Aurel Dan, Doina Liliana Danescu, Craciun Daniel, Petre Diaconu, Laurentiu Dimisca, Vioara Dinu, Virgil Dobarta, Ágnes Domokos, Dorina Dutkay, Mihai Falcoianu, Agnes Ferentz, Georgiana Gamalie, Petre Ghergu, Georgeta Grabovschi, Veronica Iftodi, Constantin Ilea, Robert Ixari, Kovacs Geza, Rozinecs Laszlo, Ion Lazar, Gheorghe Lisita, Alina Manole, Dana Maria Marcu, Yanos Miclos, Laurentiu Midviki, Gheorghe Mosorescu, Aurel Nedel, Stefania Nistoreanu, Stela Onut, Valeria Petriu, Cristian Radu, Ion Radu, Marcela Radulescu, Daniel Stancu, Elena Surdu Stanescu, Rodica Strugaru, Dana Szentkiraly, Manuela Toderas, Cornel Vana.

O prezenta aparte in cadrul expozitiei o reprezinta Silvia Onisa si Traian Bradean, mari  maestri ai artei plastice contemporane, care s-au stins din viata nu demult.

Expozitia, adusa la Budapesta de Galeriile de Arta „Transilvania” din Brasov, cu sprijinul financiar al ICR Bucuresti, va fi deschisa la sediul ICR Budapesta in perioada  28 martie – 29 aprilie 2013.

 

###

 

Despre Stefania Nistoreanu

Ştefania Nistoreanu abordeaza panza intr-o maniera extrem de intima, dar compoziţiile sale inglobeaza deseori teme universale, ancestrale şi actuale in egala masura. De altfel, lucrarile ei reprezinta o suma de contraste, exprimand realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca intr-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este imbogaţit de o imaginaţie fecunda, dublata de o excepţionala fineţe artistica. “Viaţa pe Pamant este o batalie continua cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede in basme, ochi capabili sa priveasca prin intuneric şi inima deschisa spre lumina. Iar uneori, cand realitatea devine grava, avem nevoie sa ne putem crea o alta lume, un alt univers adevarat. Despre asta este pictura mea”, declara Ştefania Nistoreanu.

Pictorita are 31 de ani si traieste la Brasov.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*