Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Iaşiul participă la Ora pământului

primaria iasiPrimăria municipiului Iaşi va stinge, pe 23 martie, timp de o oră, iluminatul public. Astfel, între orele 20.30- 21.30 nu va funcţiona iluminatul pe pietonalul Stefan cel Mare şi iluminatul arhitectural la Palatul Roznovanu.

Iaşiul răspunde, în acest mod, la propunerile făcute de organizaţia non-guvernamentală World Wide Fund for Nature (WWF), care organiează la nivel mondial Ora Pământului (Earth Hour).

Cu ocazia acestui eveniment, municipalitatea va organiza mai multe acţiuni pe 23 martie.

Iată programul:

 Ora 20.00  Demonstraţie trial bike
 Ora 20.30  Spectacol Sunetul Pământului susţinut de Moldavian Brass
 Ora 20.45  Spectacol de jonglerii cu foc, trupa The SKY

Locul de desfăşurare: pietonanul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Primăriei Iaşi

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat pe 23 martie 2013, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră (20.30-21.30), în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald.

La iniţiativa WWF – Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual. Peste 130 de ţări, de pe toate continentele participa la acest eveniment.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*