Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: Guvernul trebuie să aibă un control riguros asupra arieratelor autorităţilor locale

Dumitru OpreaSenatorul PDL Dumitru Oprea atrage atenţia că este nepermisă confuzia propagată de guvern în privinţa arieratelor autorităţilor locale şi a rostogolirii datoriilor.

 Într-un document adresat luni, Ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, parlamentarul ieşean a amintit că acest subiect a declanşat mari nemulţumiri, chiar şi la nivelul liderilor locali ai USL.

 Dincolo de dezbaterile pe marginea ordonanţei de urgenţă aprobată pentru rezolvarea acestei probleme, Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului Voinea să facă precizări mult mai clare privind controlul arieratelor autorităţilor locale şi a valorilor înregistrate pe fiecare judeţ şi primărie din ţară. În acelaşi timp, senatorul PDL a cerut clarificări în legătură cu sursa fondurilor disponibile pentru acordarea de împrumuturi, în condiţiile în care rata de colectare a taxelor şi impozitelor la buget este din ce în ce mai mică.

 În finalul documentului adresat Ministrului delegat pentru Buget, parlamentarul ieşean a solicitat să se prezinte modul în care se va urmări recuperarea împrumuturilor şi arieratelor de la autorităţile locale, având în vedere intenţia de rostogolire a datoriilor la nesfârşit.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*