Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Muzeul Literaturii Române Iaşi deschide Şcoala de bune maniere literare

Scoala de bune maniere de la IasiMuzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu revista „Zona Literară”, deschide o cu totul altfel de şcoală: în lunile aprilie şi mai vă invită să vă cultivaţi simţul literar-artistic la Şcoala de Bune Maniere Literare! Programul e flexibil, iar cursurile interesante: scriere creativă şi benzi desenate. Poezia, reportajul, textul dramatic, SF-ul şi Fantasy-ul, scenariul de film şi benzile desenate vor avea la dispoziţie fiecare câte 6 cursuri, de 2 ore jumătate, în care vă puteţi descoperi şi şlefui talentul. Nu oricum, ci în preajma şi sub îndrumarea unor profesionişti.
 
Emil Brumaru vă va stimula să vă exprimaţi şi să vă jucaţi la „cursul” de poezie, veţi afla din secretele reportajului şi din subtilităţile stilului jurnalistic de la Viorel Ilişoi, Oltiţa Cîntec vă va familiariza cu textul dramatic, cu Dan Doboş veţi ajunge în lumea Science Fiction şi Fantasy, Lucian Dan Teodorovici vă va convinge că propria dvs. viaţă bate filmul la întâlniri despre scenariul de film, iar JUP (Lucian Amarii) vă va introduce în lumea fascinantă a benzilor desenate. Rezultatele personale obţinute în urma cursurilor şi considerate interesante vor fi promovare în mediile literar-artistice.
 
„Cursurile de scriere creativă şi de benzi desenate se numărau printre proiectele prioritare din planul meu de management, în calitate de director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi. Mă bucur că am reuşit să-l lansez, cu o echipă aşa de grozavă. Sper să se întâmple la fel şi cu rezidenţele pentru scriitori, traducători şi mediatori culturali. Dacă nu mă înşel, MLR Iaşi este prima instituţie publică românească de cultură care organizează astfel de cursuri. Visez ca în câţiva ani MLR Iaşi să dea imaginea de instituţie prăfuită şi provincială pe cea de promotor al înnoirii şi schimbării”, spune directorul Muzeului Literaturii Române, scriitorul Dan Lungu.
 
Cu 350 lei (pentru angajataţi) sau 250 lei (pentru elevi/studenţi) se poate obţine un loc la Şcoala de bune maniere literare, la unul dintre cele şase domenii. Nu există limită de vârstă, dar numărul locurilor este limitat.
 
Pentru cei cărora situaţia financiară nu le permite această taxă, avem o surpriză: există câte un loc gratuit la fiecare dintre secţiuni. Condiţia este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.
 
Dacă vreţi să faceţi parte din prima promoţie, sunteţi rugaţi să aveţi „puţintică răbdare”, vorba lui Caragiale, şi să vă pregătiţi CV-ul şi o scrisoare de intenţie. Dacă vreţi să obţineţi unul din locurile gratuite, mai trebuie să adaugăaţi şi o creaţie proprie (text scris sau desen) – în funcţie de interesul dvs.. Trimiteţi totul la adresa de email scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau la Muzeul Literaturii Române Iaşi, Str. Vasile Pogor, Nr. 4, până pe data de 4 aprilie, specificând secţiunea la care doriţi să vă înscrieţi (poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction şi Fantasy, scenariu de film, benzi desenate). Să fie cu noroc!
 
Pentru mai multe detalii, puteţi suna la 0232213210, iar noutăţile despre proiect vor putea fi urmărite la http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/ şi pe pagina sa de Facebook http://www.facebook.com/pages/Scoala-de-bune-maniere-literare/301772346614984?fref=ts

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*