Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Consiliul Judeţean a împărţit banii pentru fiecare primărie în parte

Marţi a avut loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, toate proiectele dezbătute fiind aprobate în unanimitate. Cel mai important a fost proiectul care a vizat aprobarea propunerilor de repartizare pe unităţile administrativ – teritoriale din judeţul Iaşi a procentului de 20% din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2013.
 
Sumele alocate judeţului Iaşi pentru anul 2013 sunt în cuantum de aproximativ 37 milioane de lei.
 
 „În cadrul şedinţei de astăzi au fost aprobate propunerile privind procentul de 20% din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat. Aceşti bani sunt destinaţi pentru achitarea, cu prioritate, a arieratelor şi pentru susţinerea dezvoltării comunităţilor din judeţul nostru. Vineri am avut şedinţe cu circa 30 de primari ai unor localităţi aflate în dificultate. Aceştia au înţeles să-şi facă o serie de credite la Trezorerie, pentru a putea plăti arieratele pe care încă le mai au. Au rămas trei primării, având situaţii excepţionale, pe care le-am ajutat astăzi. Este vorba despre Popricani, care are conturile blocate în urma unui proiect european, Şipote, care are rate de achitat la împrumuturi, făcute în special pentru cofinanţări, egale cu veniturile comunei, şi Ţuţora, care se află în prag de a fi executată silit”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.
 
Pentru comuna Popricani a fost aprobată suma de 180.000 de lei, pentru comuna Şipote suma de 383.000 de lei, iar pentru comuna Ţuţora – 115.000 de lei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*