Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Tramvaie şi autobuze mai scumpe în Iaşi

Preţul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun vor fi majorate începând din 10 martie. Decizia a fost adoptată în şedinţa de azi a Consiliului Local. În aceeaşi şedinţă consilierii au aprobat şi implementarea unui nou sistem, cel al biletului cumpărat prin SMS. Noile tarife vor intra în vigoare din 10 martie 2013.
 
În transportul public din Iaşi se înregistrează în continuare o serie de pierderi. Noi am tot acoperit pierderile dar acum trebuie să ajustăm tariful”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
 
Din 10 martie, preţul biletelor se va majora de la 1,90 lei la 2 lei preţul unei călătorii, de la 3,80 la 4 lei pentru biletul cu două călătorii, setul de 10 bilete va costa de la 16 la 19 lei. Şi preţul abonamentelor lunare va fi majorat. Pentru abonamentul lunar pe o linie preţul va fi de 75 lei, pe două linii – 90 lei, pe toate liniile- 120 lei, abonament de 15 zile pe o linie – 38 lei,  pe două linii – 45 lei iar un abonament pe toate liniile – 60 de lei.
 
Un nou sistem care va fi implementat va fi cel al biletului cumpărat prin SMS chiar înainte de a urca în mijlocul de transport. Contra sumei de 4 lei călătorii se pot plimba cu maxi taxi, autobuzul sau tramvaiul timp de 90 de minute.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*