Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Iaşul va fi gazda unui eveniment al Comitetului Regiunilor şi al ALDE

Adomnitei CristianÎn perioada imediat următoare Iaşul va fi gazda a două evenimente importante, anunţă Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Astfel, în perioada 14 – 16 mai la Iaşi va avea loc un seminar al membrilor Alianţei Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa (ALDE) care fac parte din Comitetul Regiunilor. Grupul va fi condus de către  Gijsbertus Antonius Alphons (Bas) VERKERK, primarul oraşului olandez Delft.

Totodată, în perioada 17 – 18 iunie va avea loc un seminar al Comisiei pentru cetăţenie, guvernanţă, afaceri externe şi instituţionale  (CIVEX) din cadrul Comitetului Regiunilor, delegaţia urmând a fi condusă de către Antonio Luis dos Santos da COSTA, Primarul oraşului portughez Lisabona şi totodată preşedintele comisiei amintite.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei spune că decizia a fost luată după ce la începutul acestei săptămâni a luat parte timp de două zile la două evenimente care s-au desfăşurat la Bruxelles. Primul dintre acestea a fost a fost o întrunire a membrilor Grupărilor Europene de Cooperare Teritorială.

Aceste structuri pot reprezenta o soluţie în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, de exemplu, având alocat un buget foarte mare pentru perioada 2014 – 2020, prin care pot fi finanţate multe proiecte de la nivel local sau regional. Am întocmit şi un raport în urma acestei întâlniri, pe care l-am înaintat grupului ALDE din cadrul Comitetului Regiunilor, Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi Ministerului Transportului”, a spus şeful CJ Iaşi.

Cea doua întâlnire la care Adomniţei a luat parte este cea a Comitetului Regiunilor, unde membrii celor două structuri au fost de acord să participe la seminariile de la Iaşi.

„Aceste eforturi le fac pentru că avem nevoie de deschidere, avem nevoie să respirăm aer european, să arătăm că România este membru de facto al Uniunii Europene şi că avem foarte multe lucruri frumoase de arătat”, a declarat presei Cristian Adomniţei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*