Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Lucrările de la pasajul de la Fundaţie pot continua

Lucrari Fundatie iasiReprezentanţii Complexului Muzeal Moldova au dat verdictul: lucrările pentru construirea pasajului de la Fundaţie pot continua. Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova a declarat azi într-o conferinţă de presă, că pot continua lucrările la pasajul Mihai Eminescu, care va face posibilă trecerea subterană din bulevardul Indepentenţei în bulevardul Păcurari. Ea spune că vestigiile arheologice descoperite în zona în care se lucrează pentru pasaj nu au valoare istorică.

zona Fundatie Iasi”Am avut posibilitatea documentării. Ştim aproape în detaliu care este situaţia în zona Fundaţie. Am suprapus planurile din perioade diferite iar acum ştim unde există obiectivele de interes”, a spus Lăcrămioara Stratulat. Ea a dat asigurări că în cazul în care în zona în care se află şantierul de lucru pentru pasajul din Fundaţiei vor fi descoperite ziduri sau alte obiective arheologice cu semnificaţii istorice, acestea vor fi conservate.

”Şi în vechime această zonă (Fundaţie-nr.) avea o semnificaţie importantă pentru urbanismul oraşului. Din punct de vedere arheologic suntem geloşi pe municipalitate pentru că nu am găsit lucruri interesante pentru noi”, a mai spus Lăcrănioara Stratulat.

Pentru arheologi vestigiile de importanţă istorică sunt în zona Râpei Galbene şi a spaţiului aflat între Casa de Cultură a Studenţilor şi Palatul Copiilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*