Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Tenorul Marius Manea este bolnav. Vezi cine îi va lua locul în spectacolul Rigoletto

Spectacolul va avea loc duminică, 3 martie, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi.
Dirijor: David Crescenzi.
Regia îi aparţine lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju.
Noul solist al Operei ieşene – Florin Guzgă va interpreta rolul Ducelui de Mantua din spectacolul Rigoletto din cauza îmbolnăvirii tenorului Marius Manea.

“Este primul spectacol integral multimedia din România, în care partiturile artiştilor alternează cu proiecţii de fotografie şi de film. S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acţiunii. Proiecţiile de pe ecran nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esenţă. Însăşi acţiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis şi realitate. Pe această dualitate este construit întregul spectacol”, a dezvăluit regizorul Cristian Mihăilescu în 2009.

Florin Guzgă a făcut parte din corul O.N.R.I., fiind în prezent în an terminal la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii muzicale teoretice , din cadrul Universităţii George Enescu din Iaşi, la clasa prof. dr. Corneliu Solovăstru. În 2009 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. Anul trecut a obţinut Premiul al II-lea la Concursul Internaţional „Vincenzo Bellini”  în Caltanissetta, Italia,  dar şi Premiul special pentru tenori „Galliano Masini” în cadrul aceluiaşi concurs.

Din distribuţie mai fac parte:

RIGOLETTO – OLEG IONESEGILDA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU ROATĂSPARAFUCILE – DAN POPESCUMADDALENA – MARIA MACSIM NICOARĂGIOVANNA – BRÂNDUȘA MOȚOCMONTERONE – DANIEL MATEIANU – debutMARULLO – GABRIEL GHEORGHIȚĂBORSA – TUDOR FLORENȚACEPRANO – CĂTĂLIN BEREACONTESA  CEPRANO – CRISTINA GRIGORAȘUȘIERUL – VICTOR ZAHARIAPAJUL – ANDREEA CHINEZPremiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneţia.

Libretul este scris de Francesco Maria Piave, după piesa Regele se amuză a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viaţă şi muzica însufleţită au făcut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, însă se pun la dispoziţie 30 de bilete fără loc la preţ redus, 10 lei biletul.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*