Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Vizită a ambasadorului Republicii Kazahstan, la Consiliul Județean Iași

Consiliul Judetean CJ IasiVicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Victorel Lupu, a avut o întrevedere, luni, cu Excelența Sa, Daulet Batyrashev, si cu atașatul economic al Ambasadei Republicii Kazahstan în România, doamnul Yerzhan Bertayev.

În cadrul întâlnirii, Lupu a făcut o prezentare a județului Iași din punct de vedere administrativ, economic și social. De asemenea, dumnealui a prezentat proiectele majore ale județului Iași: Aeroportul Internațional, cu prima pistă elastică din România, Centrul Intermodal, modernizarea spitalelor, TransAgropolis, modernizarea şi reabilitarea drumurilor județene, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

Ambasadorul Batyrashev a făcut o scurtă prezentare a Kazahstanului: anul acesta se împlinesc 550 ani de la înființarea Kazahstanului ca stat, este a 9-a țară ca teritoriu, iar după reformele economice este printre primele 50 de țări dezvoltate din lume.

“Interesele de dezvoltare ale Kazahstanului includ aceleași repere ca și cele ale județului Iași: aeroport, infrastructura de transport, utilitățile, dezvoltare economică și, în special, dezvoltarea agriculturii. Am discutat cu Excelența Sa provocările cu care se confruntă județul din perspectiva internaționalizării și dezvoltării economiei locale, a competiției pentru atragerea investițiilor în raport cu regiuni din
România sau țările învecinate”, a declarat Victorel Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Kazahstanul este interesat de colaborare în domeniul economic cu România, transfer tehnologic, în special de colaborarea în domeniul agriculturii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*