Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

 

Calvarul unei ieşence care susţine că s-a infectat în spital cu o bacterie

Eugenia Hoamia este plimbată de mai multe săptămâni de medici între Spitalul „Sf. Spiridon“ şi „Infecţioase“. Trimisă, în final, acasă, femeia se simte tot mai rău, iar familia a început să-şi piardă speranţa că Eugenia se va însănătoşi

De mai bine de două luni, Eugenia Hoamia se chinuieşte să trateze o afecţiune a colonului, însă în zadar. Ba mai mult, pacienta în vârstă de 40 de ani, din Podu Iloaiei, spune că medicamentele pe care i le-au recomandat medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon“ şi de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ au ajutat-o, pe de o parte, însă pe de alta i-au făcut şi mai mult rău.

Dacă în spitale a ajuns cu dureri de burtă, de aici a plecat cu acelaşi simptom, dar mult mai slabă şi cu un organism foarte slăbit. „Durerile au început în martie. Pe data de 15 am chemat prima dată ambulanţa care m-a adus în UPU la Spitalul Sf. Spiridon. De aici, doctorii, văzând că am frisoane şi diaree, mi-au spus să mă duc la Spitalul de Boli Infecţioase. M-au transferat cu salvarea, iar acolo m-au internat la Pavilionul 7 la dr. Luca şi m-au băgat pe tratament: antibiotic, Ciprolen, Ampicilină, Scobutil şi Triferment. Când înghiţeam pastilele, simţeam că iau foc pe dinăuntru, de sus până jos. Îmi ardea gâtul, stomacul şi durerea era cumplită. La un moment dat, nici nu le mai puteam înghiţi şi le ţineam în gură ca să se topească“, a spus pacienta, care după ce a stat internată cinci zile a fost externată cu durerile oarecum ameliorate.

Acasă însă, femeia a continuat să se simtă rău, şi atunci a apelat la ajutorul unui specialist de la un cabinet privat de biorezonanţă magnetică unde i s-a spus că practic tot sistemul digestiv este inflamat. Eugenia a reuşit apoi o săptămână să ţină regim după cum i s-a spus de la spital, însă odată ce durerile se ameliorau, femeia începea să slăbească, să se simtă ameţită şi să acuze continuu stări de vomă.

Atunci a mers iar la Spitalul de Boli Infecţioase la medicul care o tratase, însă acesta i-a explicat pacientei că ar fi mai bine să meargă iar la Spitalul „Sfântul Spiridon“, de data aceasta la Gastroenterologie. „M-am dus cu bilet de trimitere de la medic şi mi-au spus că tocmai în iunie m-ar putea vedea. Seara nu am mai putut de durere şi am sunat iar Salvarea, care m-a adus tot la Spitalul Sf. Spiridon, şi aşa m-au văzut nişte profesori de la chirurgie. Când m-au consultat să vadă dacă am chisturi pe colon, a curs foarte mult sânge.

Diagnosticul lor a fost ulceraţii pe colon şi am rămas internată la Gastroenterologie timp de două săptămâni la dr. Cojocariu. Am luat alt tratament timp de două săptămâni, iar după mi-au spus că trebuie să mă transfere din nou la Spitalul de Boli Infecţioase, că mi-au găsit toxina de la Clostridium difficile. Bacteria am luat-o în spital şi vă spun asta pentru că înainte să mă interneze am făcut analizele la Praxis şi mi-au ieşit bune“, a mai spus pacienta.

Eugenia a fost astfel mutată din nou cu salvarea la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a stat internată alte 10 zile în care i-a fost administrat un alt tratament cu vitamine şi Metronizadol. La ultimele analize, bacteria nu a mai fost depistată şi atunci femeia a mers acasă. Însă necazurile nu aveau să dispară şi după Paşte femeia a ajuns încă o dată la Spitalul „Sfântul Spiridon“, la Gastroenterologie. Aici i s-a mai făcut o colonoscopie, a treia potrivit pacientei, şi a fost îndrumată să-şi mai facă un set de analize la un laborator sa verifice dacă nu cumva toată starea se datorează tuberculozei colonice.

Analizele au ieşit negative, şi atunci doctorii au decis să-i facă o biopsie pacientei. Diagnosticul de după investigaţie a fost de colon cu ulceraţii, Eugenia fiind externată după ce medicii i-au recomandat în continuare un regim sever, bazat mai ales pe orez.

„Acasă durerile au mai încetat, dar au început să-mi apară pe corp mai multe furuncule. Am venit şi i-am operat tot la Spitalul Spiridon. Disperat, soţul meu a mers la medicul de familie şi i-a spus să ne recomande pe altcineva. Ne-a trimis la cabinetul profesorului Bălan. Când i-am povestit cum mă simt, ce simptome am, doctorul mi-a spus că sigur mai am microbul de la Clostridium în corp şi să mai merg o dată la Infecţioase. M-am dus, dar după alte analize s-a dovedit clar că nu-l mai am şi doctoriţa Luca mi-a spus că problemele mele nu mai ţin de Infecţioase, că ei au făcut tot ce au putut şi că situaţia e de competenţa celor de la Gastroenterologie“, a adăugat Eugenia Hoamia.

Femeia are acasă trei copii, un băiat de 13 ani şi două fete de 14, respectiv patru ani. Toţi trei, împreună cu tatăl lor, sunt speriaţi că Eugenia nu se mai pune pe picioare de două luni şi se tem de ce este mai rău. Chiar şi mama lor după ce a văzut că începe să slăbească şi să-i apară pe corp furuncule şi-a pierdut speranţa şi se gândeşte că boală o va învinge. Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon“ spun că pacienta s-a prezentat la ei cu o patologie complexă şi că pentru a stabili circumstanţele infectării cu Clostridium difficile trebuie depusă la spital o plângere.

Ulterior, o comisie va analiza dosarul medical al pacientei. „Pacienta a fost internată de două ori pe Secţia de Gastroenterologie cu o patologie complexă. Pentru stabilirea etiologiei infecţiei cu Clostridium este necesară o evaluare atentă a dosarului medical, cauzele şi factorii favorizanţi fiind extrem de numeroşi. Spitalul nu a primit o plângere în acest sens, dacă se va depune, vom analiza cazul“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

 

Sursa: Ziarul de Iasi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*