Moaştele Cuvioasei Parascheva sunt acooperite de un veşmânt din catifea, donat de credincioşii care vor stfel să muţumească pentru că Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile. Este o catifea specială, din bumbac, care se cumpără doar din Grecia şi care costă în jur de 20 de euro. Materialul trebuie să aibă cel puţin 3 metri pentru a acoperi în întregime moaştele. Veşmântul este brodat după modele bizantine cu fir de aur şi de mătase.
Mulţi dintre credincioşi spun că au făcut donaţiile după ce au visat că trebuie să aducă o ofrandă cuvioasei. Sunt situaţii în care oamenii au cerut ca materialul oferit să se facă veşmântul de sub raclă, deşi nu ştiau că există un astfel de acoperământ.
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a hotărât să schimbe veşmântul de 5 ori pe an, iar de fiecare dată are o altă culoare. Astfel, la Inviere se pune un material alb, in perioada posturilor se folosec culorile închise (grena, albastru), iar de Florii este preferat verdele.
Sub acest veşmânt care se schimbă, mai sunt două materiale în care sunt ţinute moaştele, sigilate încă de pe vremea domnitorului Vasile Lupu, în 1641 cand au fost aduse la Iaşi de la Constantinopole.