Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Doi bărbați reținuți pentru furturi din bancomate

politie-arestat-retinut-300x187Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au depistat, în flagrant delict, 2 bărbaţi, bănuiţi de skimming. Cei doi au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi preventiv.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăziide Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi au reţinut doi bărbaţi, de 34 şi 38 de ani, din judeţul Bacău, pe care i-au depistat, în flagrant delict, în timp ce ar fi comis infracţiuni de skimming.

Din cercetări a reieşit că, în perioadadecembrie 2015 – ianuarie 2016, cei doi ar fi montat dispozitive artizanale de capturare a cardurilor bancare şi de înregistrare a codurilor PIN pe terminalele A.T.M. ale mai multor bănci din municipiul Iaşi. Ulterior, cardurile ar fi fost folosite pentru tranzacţii financiare frauduloase.

În autoturismul celorîn cauză au fost descoperite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar şi un plic cu o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată.

La data de 14 ianuarie a.c., faţă de cei doi,Tribunalului Iaşi a dispus măsura arestării preventive, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuare de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Acțiunea a beneficiat de suportul despecialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*